Biežākās nebūšanas ceļojumos – akūtas saslimšanas un traumas

19.07.2016

Par akūtām saslimšanām un traumām atlīdzības ceļojumu apdrošināšanā tiek pieteiktas visbiežāk,  liecina apdrošināšanas sabiedrības BALTA (PZU grupa) dati.

Kopš pagājušā gada sākuma BALTA saņēmusi vairāk nekā 1500 atlīdzību pieteikumus ceļojumu apdrošināšanā: lielākā daļa no visiem pieteikumiem saistīta ar pēkšņām saslimšanām, bet aptuveni trešdaļa – ar traumām. Visvairāk apdrošināšanas atlīdzības tiek pieteiktas aktīvās kalnu slēpošanas sezonas laikā februārī un martā, kā arī vasaras mēnešos, kad strauji pieaug atpūtas ceļojumu skaits.

„Vasaras brīvdienu ceļojumiem raksturīgākās akūtās saslimšanas ir saaukstēšanās ar paaugstinātu ķermeņa temperatūru, dažādas vēdera vīrusu infekcijas ar caureju un vemšanu, saules un karstuma dūriens. Tomēr nereti ceļojumu laikā nākas saskarties ar daudz nopietnākiem veselības traucējumiem, kas prasa tūlītēju hospitalizāciju, piemēram, infarkts vai insults,” norāda Sandra Pietkēviča, BALTA Personu apdrošināšanas produktu un risku parakstīšanas pārvaldes vadītāja, piebilstot, ka pirms došanās tālākā ceļojumā noteikti būtu jāapmeklē ārsts un jāpārliecinās par savu veselības stāvokli. Aptuveni trešdaļa no visiem atlīdzību pieteikumiem ceļojumu apdrošināšanā saistītas ar dažāda smaguma traumām, kas aktuālas gan ziemas, gan vasaras ceļojumiem. „Vasarā traumas tiek gūtas visdažādākajās situācijās – paslīdot uz slidenas virsmas pie baseina, aizķeroties aiz pakāpiena, braucot ar skūteri, raftinga laikā braucot pa krāčainām upēm utt.,” komentē S.Pietkēviča. Lielākais apdrošināšanas gadījumu skaits BALTA reģistrēts līdz šim populārākajos ceļojumu galamērķos – Turcijā, Grieķijā un Spānijā.

Apdrošināšanas gadījumi ir ļoti dažādi pēc sava rakstura un sekām, tāpēc atšķirīgas ir arī izmaksāto atlīdzību summas, un viena apdrošināšanas gadījuma kopējās izmaksas var sasniegt pat 36 000 eiro. Ceļojumu apdrošināšanas atlīdzībās 2015.gadā BALTA izmaksājusi 220 000 eiro, bet šogad izmaksāto atlīdzību summa sasniegusi jau 232 000 eiro.

Apdrošināšanas sabiedrība BALTA atgādina – pirms došanās ceļojumā noteikti rūpīgi jāpārdomā, kas tiks likts „ceļojuma pirmās palīdzības aptieciņā” neparedzētiem gadījumiem, jo, kā liecina prakse, šāda aptieciņa ceļojumos lieti noder. Protams, aptieciņas saturu ietekmēs ceļojuma galamērķis un plānotās aktivitātes, tomēr daži ieteikumi, kas atvieglos plānošanas procesu, ir šādi:
• Līdzekļi, kas atbaida kukaiņus, ārstē to kodumus un mazina niezi. Alerģiskiem cilvēkiem būtu nepieciešamas arī pretalerģijas tabletes;
• Nedrīkstētu aizmirst par plāksteriem un ziedēm sastiepumu ārstēšanai;
• Saaukstēšanās un paaugstināta temperatūra ir viena no biežākajām saslimšanām ceļojumos, ko ietekmē straujā klimata maiņa, tāpēc pretsaaukstēšanās līdzekļi un termometrs var lieti noderēt;
• Medikamenti pret kuņģa un zarnu trakta traucējumiem, kādi nereti rodas, jo ceļošanas laikā mainās dienas režīms un pārtikā lietotie produkti, it sevišķi, ja jūs ar šīm saslimšanām slimojat hroniski. Piemēram, līdzekļi pret caureju u.c.

Ceļojumu aptieciņā iekļaujamie medikamenti noteikti jāizvēlas, konsultējoties ar ārstu.

Par apdrošinātāju BALTA
Saskaņā ar BALTA veikto aprēķinu, kas balstīts uz FKTK, Lietuvas Apdrošināšanas uzraudzības komisijas, Igaunijas statistikas departamenta un apdrošinātāju gada pārskatu datiem, BALTA ir nedzīvības apdrošināšanas tirgus līderis Latvijā.
Iedzīvotāju aptaujās iedzīvotāji 13 gadus novērtējuši BALTA kā godīgāko apdrošinātāju, liecina LETA un SKDS veiktā aptauja. BALTA ietilpst PZU GRUPĀ, kas ir viens no līderiem Centrālās un Austrumeiropas apdrošināšanas tirgū. PZU ir uzņēmums ar 200 gadus ilgu pieredzi apdrošināšanā un Polijā lepojas ar vairāk nekā 16 miljonu klientu uzticību. 2014.gadā PZU GRUPA apdrošināšanas prēmijās parakstīja 3,95 miljardus eiro. Plašāka informācija internetā http://www.pzu.pl/relacje-inwestorskie.


Papildu informācija:
Juta Šteinerte
BALTA Korporatīvās komunikācijas vadītāja
Tel.: +371 26 456 444
E-pasts: juta.steinerte@balta.lv

Arita Krūze
„P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības” projektu vadītāja
Tel.:+371 28 337 073
E-pasts: arita.kruze@prae.lv

Atpakaļ

Sazinies ar mums

Klientu apkalpošanas vietas un sadarbības autoservisi

Nepieciešama palīdzība vai atbilde uz jautājumu? Mūsu speciālisti palīdzēs un sniegs atbildi pēc iespējas ātrāk. Informācija par citiem saziņas veidiem un atsauksmju apstrādi atrodama šeit.

Datnes izmērs nedrīkst pārsniegt 10 MB.
Atļautie datņu veidi: gif jpg jpeg png txt rtf html pdf doc docx odt xls xlsx ods zip csv htm edoc.

Nepieciešama palīdzība vai atbilde uz jautājumu?Mūsu speciālisti palīdzēs un sniegs atbildi pēc iespējas ātrāk - ne vēlāk kā 2 darba dienu laikā. Informācija par citiem saziņas veidiem un atsauksmju apstrādi atrodama šeit.

  • Karte Saraksts

    Sazinies ar mums izmantojot WhatsApp, darba dienās no 8:00 – 18:00.

    Spied šeit vai pievieno tālruņa numuru +371 275 222 75 saviem kontaktiem.

    Ja noticis negadījums, izsauc palīdzību uz ceļa spiežot šeit.
    Palīdzību uz ceļa vēl joprojām varēsi pieteikt arī zvanot 675 333 75

    *Pārliecinies, ka Tavā auto apdrošināšanas polisē ir iekļauts risks “Palīdzība uz ceļa”.