BALTA pēta: vai dzīvesvieta ietekmē apdrošināšanas pakalpojumu izvēli?

22.07.2016

Lai gan absolūti līderi apdrošināšanas pakalpojumu iegādē un izmantošanā ir Rīgas iedzīvotāji, citu Latvijas pilsētu pārstāvji būtiski neatpaliek, turklāt apdrošināšanas pakalpojumus izvēlas mērķtiecīgi. Apdrošināšanas sabiedrība BALTA (PZU grupa), analizējot datus par saviem klientiem, pēta – vai dzīvesvieta ietekmē apdrošināšanas pakalpojumu izvēli?

Izvērtējot datus par saviem klientiem, apdrošinātājs BALTA secinājis – visatvērtākie apdrošināšanas pakalpojumu iegādei ir Jelgavas un Liepājas iedzīvotāji, bet aktīvākie atlīdzību pieteicēji – Jūrmalā dzīvojošie.

Auto visvairāk rūp Jelgavas un Jūrmalas iedzīvotājiem
Par savu automašīnu drošību visvairāk rūpējas Jelgavas un Jūrmalas iedzīvotāji, jo tieši viņi, salīdzinot ar citu pilsētu pārstāvjiem, visbiežāk izvēlējušies iegādāties KASKO apdrošināšanu savam auto. Likumsakarīgi, bet arī KASKO atlīdzības jelgavnieki un jūrmalnieki piesaka visbiežāk – pērn BALTA šo pilsētu iedzīvotājiem KASKO atlīdzībās izmaksājusi vairāk nekā 550 000 eiro. Taču vispārliecinātākie par savām braukšanas prasmēm un sava auto drošību uz ceļa ir Valmieras iedzīvotāji, kuri „jā” KASKO polises iegādei teic gana kūtri. Savukārt BALTA OCTA apdrošināšanu visvairāk iecienījuši Daugavpils un Liepājas iedzīvotāji, lai gan OCTA atlīdzības līdzīgi kā KASKO visbiežāk piesaka jūrmalnieki.

Liepāja: „Mana māja – mana pils!”
Iespējams, dažādu dabas stihiju ietekmē, bet tieši Latvijas vējainākās pilsētas – Liepājas iedzīvotāji ir pārliecināti, ka īpašuma apdrošināšana ir veids, kā sevi pasargāt no liekiem tēriņiem, jo raizes taču beidzas tur, kur sākas drošība. Labprāt savu īpašumu apdrošina arī Jelgavas un Daugavpils iedzīvotāji. Starp citu, Jelgavas un Limbažu iedzīvotājiem ir lielākā vidējā atlīdzību summa par īpašuma bojājumiem – 5000 eiro. Tomēr nedz Liepājas, nedz Jelgavas, nedz Daugavpils iedzīvotāji nav tie, kas visbiežāk vēršas pēc palīdzības pie apdrošinātāja īpašuma dēļ – šo iespēju visbiežāk izmanto Jūrmalā un Ventspilī mītošie, un pērn tieši šo pilsētu iedzīvotājiem par īpašuma bojājumiem BALTA atlīdzībās izmaksāja vairāk nekā 120 000 eiro. Bet drošākā vieta Latvijā, vismaz īpašumam, iespējams, ir Rēzekne – no šīs pilsētas BALTA saņēmusi vismazāk atlīdzību pieteikumu. Īpašums ir viena lieta, bet manta, kas tajā atrodas – pavisam cita – to visaktīvāk apdrošināt izvēlas jegalvnieki, liepājnieki, jūrmalnieki un kuldīdznieki, bet atlīdzības visbiežāk piesaka Jelgavā, Jūrmalā un Ikšķilē dzīvojošie.

Sevi visvairāk mīl Kuldīgā
Par sevi, iegādājoties nelaimes gadījumu apdrošināšanu, visvairāk rūpējas Kuldīgas, Jelgavas un Talsu iedzīvotāji, kuri ir pārliecināti, ka tikai pats sevi vari pasargāt no neparedzētiem gadījumiem. Savukārt atlīdzības nelaimes gadījumu apdrošināšanā visbiežāk piesaka Talsos, Kuldīgā un Gulbenē dzīvojošie.

Jelgava, Jūrmala un Daugavpils ir par drošiem ceļojumiem
Bez ceļojumu apdrošināšanas nedosies ceļā Jelgavas, Jūrmalas un Daugavpils iedzīvotāji, taču ķibeles ceļojumos visbiežāk piemeklē Jūrmalas, Mārupes un Liepājas iedzīvotājus, bet visretāk – Dobelē mītošos. Savukārt vislielākā vidējā atlīdzību summa ceļojumu apdrošināšanā pērn izmaksāta Talsu novada iedzīvotājiem – teju 900 eiro.

Par līdzcilvēkiem visvairāk domā Liepājas, Jelgavas un Ventspils iedzīvotāji
Remonta laikā appludināts kaimiņa dzīvoklis vai suns, kurš izrakņājis kaimiņa rožu dārzu, – šie ir tikai daži piemēri, kā mēs ikdienā netieši varam kaitēt kādam no saviem līdzcilvēkiem. Un kāpēc gan neapdrošināties pret šādām situācijām, lai nerastos neparedzēti zaudējumi un nemocītu sirdsapziņa par kaimiņam sabojātu remontu? Šim apgalvojumam pilnībā piekrīt Liepājas, Jelgavas un Ventspils iedzīvotāji, kuri ir aktīvākie vispārējās civiltiesiskās apdrošināšanas (VCTA) iegādē. Analizējot atlīdzību datus, jāsecina, ka netieši nodarīt pāri līdzcilvēkiem visbiežāk gan sanāk Liepājas, Daugavpils un Valmieras iemītniekiem.

BALTA norāda, ka šis materiāls tapis tikai un vienīgi, balstoties uz apdrošinātāja rīcībā esošo informāciju, un tajā nav iekļauti dati, kas ļautu izvērtēt Latvijas sabiedrības kopējās tendences apdrošināšanas pakalpojumu izvēlē.


Par apdrošinātāju BALTA
Saskaņā ar BALTA veikto aprēķinu, kas balstīts uz FKTK, Lietuvas Apdrošināšanas uzraudzības komisijas, Igaunijas statistikas departamenta un apdrošinātāju gada pārskatu datiem, BALTA ir nedzīvības apdrošināšanas tirgus līderis Latvijā.
Iedzīvotāju aptaujās iedzīvotāji 13 gadus novērtējuši BALTA kā godīgāko apdrošinātāju, liecina LETA un SKDS veiktā aptauja.
BALTA ietilpst PZU GRUPĀ, kas ir viens no līderiem Centrālās un Austrumeiropas apdrošināšanas tirgū. PZU ir uzņēmums ar 200 gadus ilgu pieredzi apdrošināšanā un Polijā lepojas ar vairāk nekā 16 miljonu klientu uzticību. 2014.gadā PZU GRUPA apdrošināšanas prēmijās parakstīja 3,95 miljardus eiro. Plašāka informācija internetā http://www.pzu.pl/relacje-inwestorskie.


Papildu informācija:
Juta Šteinerte
BALTA Korporatīvās komunikācijas vadītāja
Tel.: +371 26 456 444
E-pasts: juta.steinerte@balta.lv

Arita Krūze
„P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības” projektu vadītāja
Tel.:+371 28 337 073
E-pasts: arita.kruze@prae.lv

Atpakaļ

Sazinies ar mums

Klientu apkalpošanas vietas un sadarbības autoservisi

Nepieciešama palīdzība vai atbilde uz jautājumu? Mūsu speciālisti palīdzēs un sniegs atbildi pēc iespējas ātrāk. Informācija par citiem saziņas veidiem un atsauksmju apstrādi atrodama šeit.

Datnes izmērs nedrīkst pārsniegt 10 MB.
Atļautie datņu veidi: gif jpg jpeg png txt rtf html pdf doc docx odt xls xlsx ods zip csv htm edoc.

Nepieciešama palīdzība vai atbilde uz jautājumu?Mūsu speciālisti palīdzēs un sniegs atbildi pēc iespējas ātrāk - ne vēlāk kā 2 darba dienu laikā. Informācija par citiem saziņas veidiem un atsauksmju apstrādi atrodama šeit.

  • Karte Saraksts

    Sazinies ar mums izmantojot WhatsApp, darba dienās no 8:00 – 18:00.

    Spied šeit vai pievieno tālruņa numuru +371 275 222 75 saviem kontaktiem.

    Palīdzība uz ceļa

    Sniegsim atbalstu, ja Jūsu auto nepieciešama tehniskā palīdzība uz ceļa vai evakuācija.
    Ja noticis negadījums, izsauciet palīdzību uz ceļa spiežot šeit. Palīdzību uz ceļa vēl joprojām varēsiet pieteikt arī zvanot 675 333 75.

    Palīdzība mājās

    Sniegsim atbalstu avārijas situācijās! Izsauc “Palīdzību mājās”, lai saņemtu sertificētu meistaru palīdzību.
    Ja noticis negadījums, izsauciet palīdzību zvanot 675 333 75.

    Ceļotājiem ārzemēs

    Sniegsim atbalstu, ja nepieciešama medicīniskās palīdzības vai repatriācijas organizēšana ceļojuma laikā.
    Ja noticis negadījums, izsauciet palīdzību zvanot 675 001 74.