Vai autotransporta nozare Covid-19 dēļ cietusi vismazāk? Atbildes meklēs konkursā “Drošākais uzņēmuma autoparks”

14.09.2020

Šis gads ir bijis izaicinājums daudzām nozarēm, bet kā tas pagājis transporta un loģistikas nozarē? Vai, domājot par izdzīvošanu, otrajā plānā nepalika ilgtspēja, drošība un zaļais kurss? To plānots noskaidrot ikgadējā apdrošināšanas akciju sabiedrības BALTA un Satiksmes ministrijas organizētajā konkursā “Drošākais uzņēmuma autoparks”, kas norisinās jau astoto gadu. Šogad citādāk nekā līdz šim īpaša uzmanība tiks pievērsta krīzes risinājumiem un labās prakses piemēriem uzņēmumos, kas arī pandēmijas apstākļos autoparku drošības jautājumus neatstāja otrajā plānā.

 

Diskutēs par nozarei svarīgiem jautājumiem

“Ir pilnīgi skaidrs, ka šis gads ir viesis daudz izmaiņu – lielai daļai autotransporta nozares dalībnieku nācies mainīt prioritātes. Iespējams, šogad izpaliek budžets ilgtspējas risinājumiem vai autoparka atjaunošanai. Vērtējot Latvijas autoparkus, ar to arī rēķināsimies, tādēļ lielāku nozīmi piešķirsim jautājumiem, kurus pandēmija autotransporta nozarē izcēlusi prioritāšu augšgalā vai, tieši pretēji, kas Covid-19 zīmē palikuši ēnā,” stāsta Kristaps Liecinieks, BALTA Transporta produktu un risku parakstīšanas pārvaldes vadītājs un konkursa “Drošākais uzņēmuma autoparks” priekšsēdētājs. Viņš atgādina, ka konkursa pievienotā vērtība joprojām ir pieredzes apmaiņa, un šoreiz tā ir iespēja dalīties ar labākajiem risinājumiem, kas tika rasti izdzīvošanai krīzes laikā un preventīvai nozares izaicinājumu novēršanai.

 

Ārkārtas situācija izgaismojusi dažādas problēmas nozarē. Daļai pasažieru pārvadātāju un citiem uzņēmumiem šis laiks neizbēgami mazinājis darba apjomu, citiem, gluži pretēji, – pavēris jaunas biznesa nišas. Taču cena visiem viena – tā, piemēram, gan neatliekamās palīdzības, gan piegāžu servisa autovadītājiem nācies strādāt paaugstinātas bīstamības apstākļos, tāpēc līdzās biznesa interesēm aktualizējušies dažādi psiholoģiskie aspekti un darbinieku labsajūta. Starp kravu pārvadātāju nozares aktualitātēm Latvijā šogad noteikti jāmin arī Mobilitātes pakotnes I nosacījumi, ar kuriem saistītas būtiskas pārmaiņas kravu autopārvadātāju darbībā.

 

Autoparku vērtēšana un godināšana – šogad attālināti

Gada balva “Drošākais uzņēmuma autoparks” iestājas par sociāli atbildīgiem uzņēmumiem, kuri savā ikdienas darbībā, pārvaldot autoparkus, pierāda, ka tiem patiesi rūp kopējā satiksmes drošība. Tas ietver uzņēmuma iesaisti risku vadībā, cilvēkresursu vadību, uzņēmuma politiku un rīcību attiecībā uz ceļu satiksmes negadījumiem, to uzraudzību un vadību, kā arī autoparku raksturojošo parametru analīzi un tehnisko nodrošinājumu.

Konkurss norit divās kārtās. Pirmajā atlases kārtā žūrijas eksperti izvērtē konkursanta elektroniskajā pieteikumā iesniegto informāciju, lai izvirzītu kandidātus otrajai atlases kārtai. Atlasē papildus tiek izmantota Ceļu satiksmes drošības direkcijas un Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja sniegtā informācija par konkursanta autoparku un tajā esošajiem transportlīdzekļiem. Otrajā atlases kārtā žūrijas eksperti ar šai kārtai izvirzītajiem pretendentiem veic intervijas klātienē vai tiešsaistē, lai, veicot padziļinātu izpēti un analīzi, izvērtētu uzņēmuma autoparku. Arī ikgadējā konkursa konference un svinīgā apbalvošana šogad notiks attālināti.

 

Dalība gada balvā uzņēmumu vadītājiem un autoparku atbildīgajiem darbiniekiem dod iespēju iegūt arī neatkarīgu viedokli un padziļinātu analīzi par autoparka stiprajām pusēm un jomām, kur iespējams pilnveidoties, saņemot individuālu izvērtējumu un ieteikumus autoparku pārvaldīšanas uzlabojumiem nākotnē. Labākie dalībnieki konkursa noslēgumā tiek apbalvoti ar vienu no trim – zelta, sudraba vai bronzas – kategorijām. “Drošākais uzņēmuma autoparks” konkursā iegūtie zelta, sudraba un bronzas kategoriju apbalvojumi sniedz priekšrocības Latvijas uzņēmumu “Ilgtspējas indeksa” sadaļas “Vide” vērtējumā, ceļot uzņēmuma darbības ilgtspējas un korporatīvās atbildības līmeņa kopējo novērtējumu.

 

Pieteikties konkursam iespējams līdz 28. septembrim, aizpildot pieteikšanās anketu mājaslapā drosakais.lv. Dalība konkursā ir bez maksas, un piedalīties aicināts jebkurš uzņēmums un iestāde, kura pārvaldībā ir vismaz desmit transportlīdzekļi, neatkarīgi no uzņēmuma darbības virziena.

Konkursu organizē apdrošināšanas sabiedrība BALTA sadarbībā ar Satiksmes ministriju. Gada balvu atbalsta un izpratni par ilgtspējīgu un sociāli atbildīgu autoparku pārvaldību palīdz veicināt Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), SIA “Circle K Latvia”, SIA “SEB līzings”, Latvijas Automoto biedrība (LAMB), SIA “Autonams”, SIA “Moller Auto Lidosta Volkswagen centrs”, biedrība “Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts” (InCSR), Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija un Latvijas Pašvaldību savienība.

Papildu informācija:
Līna Lisnere
AAS BALTA
komunikācijas vadītāja
Tel.: +371 26 40 10 41
E-pasts: lina.lisnere@balta.lv      

Nadīna Erdmane
Deep White
projektu vadītāja
Tel.: +371 26 20 16 66
E-pasts: nadina@deepwhite.lv

Atpakaļ

Sazinies ar mums

Klientu apkalpošanas vietas un sadarbības autoservisi

Nepieciešama palīdzība vai atbilde uz jautājumu? Mūsu speciālisti palīdzēs un sniegs atbildi pēc iespējas ātrāk. Informācija par citiem saziņas veidiem un atsauksmju apstrādi atrodama šeit.

Datnes izmērs nedrīkst pārsniegt 10 MB.
Atļautie datņu veidi: gif jpg jpeg png txt rtf html pdf doc docx odt xls xlsx ods zip csv htm edoc.

Nepieciešama palīdzība vai atbilde uz jautājumu?Mūsu speciālisti palīdzēs un sniegs atbildi pēc iespējas ātrāk - ne vēlāk kā 2 darba dienu laikā. Informācija par citiem saziņas veidiem un atsauksmju apstrādi atrodama šeit.

  • Karte Saraksts

    Sazinies ar mums izmantojot WhatsApp, darba dienās no 8:00 – 18:00.

    Spied šeit vai pievieno tālruņa numuru +371 275 222 75 saviem kontaktiem.

    Ja noticis negadījums, izsauc palīdzību uz ceļa spiežot šeit.
    Palīdzību uz ceļa vēl joprojām varēsi pieteikt arī zvanot 675 333 75

    *Pārliecinies, ka Tavā auto apdrošināšanas polisē ir iekļauts risks “Palīdzība uz ceļa”.