BALTA: pēc brīvdienu sala izsaukumu skaits auto palīdzībai uz ceļa palielinājies piecas reizes

18.01.2021

Pagājušajā nedēļas nogalē, kad Latviju pārsteidza vairākus gadus nepieredzēts sals, daudzus autovadītājus piemeklējušas ķibeles ar auto. Apdrošināšanas sabiedrības BALTA (PZU grupa) dati liecina, ka, lai gan izsaukumu skaits palīdzībai uz ceļa gan sestdien, gan svētdien bijis krietni lielāks nekā ierasts, patiesie sala nodarījumi atklājušies pirmdienas rītā, kad apdrošinātāja palīdzības dienestā pieteikto izsaukumu skaits pat pieckāršojies.

 “BALTA palīdzības dienests patlaban strādā bez apstājas: turpinām saņemt zvanus no klientiem, kuru galvenais iemesls – nav iespējams iedarbināt auto. Tā kā lielais sals iestājās brīvdienās, daudziem auto īpašniekiem transportlīdzeklis divas dienas stāvēja bez darba un lielajā salā paguva “sastingt”, ko autovadītāji pamana vien šodien, kad atkal jādodas uz darbu,” stāsta Kristaps Liecinieks, BALTA Transporta produktu un risku parakstīšanas pārvaldes vadītājs.

Kā liecina BALTA un tās sadarbības partnera LAMB dati, vairums izsaukumu pēc palīdzības uz ceļa bijuši ārpus Rīgas.

Patlaban auto īpašnieku atbalstam darbojas visas brigādes, un primāri palīdzība tiek sniegta tiem, kuru auto palicis uz ceļa, lai novērstu veselības riskus autovadītājiem. BALTA apdrošināšanas eksperts prognozē: tā kā ārkārtas stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu dēļ auto akumulatorus patlaban ir iespējams iegādāties tikai internetā, situācija būs saspringta vēl dažas tuvākās dienas.

BALTA pakalpojums “Palīdzība uz ceļa” nodrošina praktisku palīdzību vai evakuācijas pakalpojumu klientiem, kuru auto piemeklējusi kāda ķibele. Ik dienu šo pakalpojumu izmanto vairāki desmiti klientu, bet līdz ar lielo salu pēdējo dienu laikā izsaukumu skaits ievērojami pieaudzis.

BALTA un LAMB auto īpašniekiem atgādina regulāri sekot līdzi sava transportlīdzekļa tehniskajam stāvoklim, bet aukstajā laikā, kad nav pārliecības par transportlīdzekļa iedarbināšanu un tas netiek lietots ilgāku laiku, to vēlams “pasildīt” iedarbinot. Ja iespējams, glabājiet transportlīdzekli garāžā, bet, ja tādas iespējas nav, palīdz arī transportlīdzekļa motortelpas apsegšana.

 

Par apdrošināšanas sabiedrību BALTA

Saskaņā ar BALTA veikto aprēķinu, kas balstīts uz FKTK datiem, BALTA ir nedzīvības apdrošināšanas tirgus līderis Latvijā. 2019. gadā uzņēmuma parakstīto prēmiju apjoms bija 114,3 miljoni eiro. Latvijas iedzīvotāji 16 gadus novērtējuši BALTA kā godīgāko apdrošinātāju, liecina LETA un SKDS veiktā aptauja. BALTA ietilpst PZU grupā, kas ir viens no līderiem Centrālās un Austrumeiropas apdrošināšanas tirgū. PZU ir uzņēmums ar 200 gadus ilgu pieredzi apdrošināšanā un lepojas ar vairāk nekā 22 miljonu klientu uzticību piecās valstīs. 2019. gadā PZU grupas parakstīto prēmiju apjoms sasniedza 5,62 miljardus eiro. Plašāka informācija internetā http://www.pzu.pl/relacje-inwestorskie.

 

 

Papildu informācija:

 

Līna Lisnere

AAS BALTA

komunikācijas vadītāja

Tel.: +371 26 40 10 41

E-pasts: lina.lisnere@balta.lv

 

Janīna Biteniece

Deep White

projektu vadītāja

Tel.: +371 26 70 63 61

E-pasts: janina@deepwhite.lv

Atpakaļ

Sazinies ar mums

Klientu apkalpošanas vietas un sadarbības autoservisi

Nepieciešama palīdzība vai atbilde uz jautājumu? Mūsu speciālisti palīdzēs un sniegs atbildi pēc iespējas ātrāk. Informācija par citiem saziņas veidiem un atsauksmju apstrādi atrodama šeit.

Datnes izmērs nedrīkst pārsniegt 10 MB.
Atļautie datņu veidi: gif jpg jpeg png txt rtf html pdf doc docx odt xls xlsx ods zip csv htm edoc.

Nepieciešama palīdzība vai atbilde uz jautājumu?Mūsu speciālisti palīdzēs un sniegs atbildi pēc iespējas ātrāk - ne vēlāk kā 2 darba dienu laikā. Informācija par citiem saziņas veidiem un atsauksmju apstrādi atrodama šeit.

  • Karte Saraksts

    Sazinies ar mums izmantojot WhatsApp, darba dienās no 8:00 – 18:00.

    Spied šeit vai pievieno tālruņa numuru +371 275 222 75 saviem kontaktiem.

    Ja noticis negadījums, izsauc palīdzību uz ceļa spiežot šeit.
    Palīdzību uz ceļa vēl joprojām varēsi pieteikt arī zvanot 675 333 75

    *Pārliecinies, ka Tavā auto apdrošināšanas polisē ir iekļauts risks “Palīdzība uz ceļa”.