BALTA gada balva "Drošākais uzņēmuma autoparks" 2015

09.03.2016

„Ventspils reiss”, „Kurbads un Ko” un „Latvijas gāze” tiek atzīti par 2015.gada drošākajiem uzņēmumiem ceļu satiksmē

Šodien, 9.martā, piedaloties apdrošināšanas sabiedrībai BALTA (PZU grupa), Satiksmes ministrijai (SM), „Drošas Braukšanas Skolai” (DBS) un „SEB līzings”, ceturto reizi Latvijā tika paziņoti BALTA gada balvas „Drošākais uzņēmuma autoparks” uzvarētāji. Noslēdzoties vairāku mēnešu ilgai uzņēmumu izvērtēšanai, žūrija par 2015. gada drošākajiem autoparkiem Latvijā atzina pasažieru pārvadātāju „Ventspils reiss”, automašīnu transporta un loģistikas uzņēmumu „Kurbads un Ko” un uzņēmumu „Latvijas gāze”. Savukārt par straujāko progresu autoparka drošības uzlabošanā tika apbalvots „Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests”.

BALTA gada balvas ceturtajā norises gadā drošāko Latvijas autoparku titulu ieguva pasažieru pārvadātājs „Ventspils reiss”, kas stabilā 1. vietā ir noturējies jau ceturto gadu,  kā arī nu jau trīskārtējais konkursa laureāts - uzņēmums „Latvijas gāze” un divkārtējs 1.vietas ieguvējs kravas un speciālā pielietojuma autoparku kategorijā – uzņēmums „Kurbads un Ko”. Kā norāda konkursa žūrija, šo uzņēmumu darbībā ir vērojama augsta profesionalitāte un atbildība pret savu darbu, „darba rīkiem”, darbiniekiem, kā arī satiksmi kopumā. Gada balvas laureāti konkursa žūrijai ir pierādījuši, ka viņu autoparkos būtiski ir radīt un īstenot arvien jaunas, inovatīvas un efektīvas idejas autoparka attīstībai un pārvaldībai, un tas viss tiek panākts ar mērķtiecīgu darbu un entuziasmu, apgūstot jaunākās tehnoloģijas. 

Kopvērtējumā visi uzņēmumi tika vērtēti trīs kategorijās – zemāka riska autoparki, kravas vai speciālā pielietojuma autoparki, kā arī pasažieru pārvadātāji. Katras kategorijas pirmās vietas ieguvējs balvā saņēma drošas braukšanas apmācības (Test&Training) 2 cilvēkiem Austrijā. Tāpat apmācības Austrijā ieguva arī uzvarētājs kategorijā „Straujākais progress”. Savukārt otrās un trešās vietas ieguvēji balvā saņēma Drošas braukšanas skolas apmācības „Droša un ekonomiska braukšana”. 

Par BALTA gada balvas „Drošākais uzņēmuma autoparks 2015” uzvarētājiem šogad tika pasludināti: 

Pasažieru pārvadātāji 

1.SIA „Ventspils reiss”

2.AS „Nordeka”

3.SIA „VTU Valmiera”

 

Kravas vai speciālā pielietojuma autoparki

1.SIA „Kurbads un Ko”

2.SIA „CEMEX”

3.SIA „HAVI Logistics”

 

Zemāka riska autoparki

1.AS „Latvijas Gāze”

2.AS „Rīgas siltums”

3.AS „Grindeks”

 

Straujāka izaugsme 

1.„Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests”

 

„Patlaban Latvijā ir apmēram 3775 uzņēmumu autoparki, kuri kopā rūpējas par teju 111 322 automašīnām, kas ir liela un nozīmīga daļa no visiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Tieši tādēļ BALTA kā sociāli atbildīgs uzņēmums jau ceturto gadu dod savu ieguldījumu, lai iespēju robežās parūpētos par drošu satiksmi uz Latvijas ceļiem, izglītojot un apalvojot tos uzņēmumus, kuri kalpo par labu piemēru citiem un ikdienā rūpējas par risku mazināšanu savos autoparkos,” stāsta BALTA vecākais risku parakstītājs Edgars Goldmanis, piebilstot, ka ir īpaši gandarīts, ka ir novērojama pozitīva tendence – ik gadu arvien vairāk pieaug to uzņēmumu skaits, kas atbildīgi un profesionāli izturas pret savu autoparku, rūpējoties gan par transportlīdzekļu tehnisko stāvokli, gan arī par autoparka darbinieku profesionalitāti.

 „SEB līzingam drošības tēma vienmēr bijusi aktuāla. Mēs augsti novērtējam aktivitātes, kas vērstas uz satiksmes drošības līmeņa palielināšanu, kā arī autovadītāju informētības un pieklājības līmeņa uzlabošanu. Drošība uz ceļiem ir atkarīga gan no autovadītāju kultūras, gan no transportlīdzekļa tehniskā stāvokļa un vecuma. Lai gan rūpēties par savu automašīnu ir svarīgi katram spēkrata īpašniekam, īpaši būtiski tas ir uzņēmumiem, kas nodrošina kravu un pasažieru pārvadājumus. Tāpēc atbalstam šo konkursu, kas vērsts uz satiksmes drošības un kultūras uzlabošanu, un apsveicam tos uzņēmējus, kam izdodas uzturēt savu autoparku atbilstoši visām ilgtspējas prasībām,” norāda SEB līzinga valdes priekšsēdētāja Nellija Kočanova. 

 

Konkursu vērtēja pieredzējusi žūrija - BALTA vecākais risku parakstītājs Edgars Goldmanis, DBS valdes loceklis Edmunds Ozolnieks, auto eksperts un žurnālists Normunds Avotiņš, SEB līzinga pārstāvji Ģirts Belēvičs un Jānis Ģirnis, kā arī satiksmes psiholoģijas sertifikāta īpašniece, Rīgas pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas rektore Daina Voita.

Kā ziņots iepriekš, 2015.gada septembrī tika izsludināta BALTA gada balva „Drošākais uzņēmuma autoparks” ar mērķi noskaidrot Latvijā labākos uzņēmumu autoparku pārvaldītājus, kā arī uzlabot kopējo satiksmes drošību Latvijā, ieviešot praktiskas un pozitīvas pārmaiņas autoparka pārvaldīšanā. Konkursā varēja pieteikties jebkurš uzņēmums Latvijā ar vismaz 10 automašīnu autoparku. Konkursa pirmajā kārtā tika izvērtēti visi pieteikumi, balstoties uz CSDD un Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja datu analīzi, bet finālā iekļuvušos uzņēmumus konkursa žūrija apmeklēja un izvērtēja klātienē. Apkopojot visus finālā iekļuvušo uzņēmumu autoparkus, tika noteikti uzvarētāji trīs kategorijās. 

Par konkursu „Drošākais uzņēmuma autoparks”

BALTA gada balvas „Drošākais uzņēmuma autoparks" konkursa mērķis ir uzlabot kopējo satiksmes drošību Latvijā, sniedzot uzņēmumiem praktisku informāciju, kā uzlabot sava autoparka pārvaldību. Pirmo reizi konkurss notika 2012.gadā. 

Konkursu organizē Latvijas lielākā apdrošināšanas sabiedrība „BALTA”, LR Satiksmes ministrija, SIA „Drošas Braukšanas Skola” un SIA „SEB līzings”. Kā partneri konkursu atbalsta Ceļu satiksmes drošības direkcija, Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija, autopārvadātāju asociācija „Latvijas auto”, „Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija”, informatīvais atbalstītājs - ziņu portāls „Delfi”

Konkursa galvenais uzdevums ir noskaidrot, kuros Latvijas uzņēmumos vissekmīgāk tiek veikta autoparku pārvaldīšana, kā arī palīdzēt uzņēmumiem izvērtēt iespējamos riskus, kas saistīti ar autoparku, un sniegt padomus tā efektīvākā un drošākā vadīšanā, uzlabojot kopējo satiksmes drošību Latvijā. 

Papildu informācija:

 

Linda Reinfelde

BALTA Korporatīvās komunikācijas vadītājas pienākumu izpildītāja

Tel.: +371 26 456 444

E-pasts: linda.reinfelde@balta.lv

Juta Krīgere 

„DBS” izpilddirektore

Tel.: 29426162

E-pasts: juta.krigere@dbs.lv

назад

Связаться с нами

Найди центр обслуживания или автосервис
  • КАРТА СПИСОК

    Свяжитесь с нами через WhatsApp в будние дни с 8:00 до 18:00.

    Нажмите здесь или добавьте номер телефона +371 275 222 75 к своим контактам.

    Помощь на дороге

    Мы окажем помощь, если Вашему автомобилю потребуется техническая помощь в дороге или эвакуации.
    Если случилось дорожное происшествие, вызовите помощь на дороге, нажав здесь.
    Так же помощь на дороге вы по-прежнему можете вызвать, позвонив по телефону 675 333 75.

    Помощь дома

    Окажем поддержку в экстренных ситуациях! Вызовите «Помощь на дому», чтобы получить помощь сертифицированных мастеров.
    Если случилось происшествие, вызовите помощь позвонив по телефону 675 333 75.

    Для путешествующих за границей

    Мы окажем поддержку, если Вам потребуется организовать медицинскую помощь или репатриацию во время поездки.
    Если случилось происшествие, вызовите помощь позвонив по телефону 675 001 74.