BALTA: atlīdzībās uzņēmumiem pērn izmaksāti vairāk nekā 23 miljoni eiro

24.04.2019

2018. gadā līdz ar juridisko personu apdrošināšanas tirgus izaugsmi audzis arī apdrošināšanas atlīdzību pieteikumu skaits un izmaksāto atlīdzību apjoms. Kā liecina apdrošināšanas sabiedrības BALTA (PZU grupa) dati, pērn apdrošināšanas atlīdzībās juridiskām personām izmaksāts par gandrīz 2 miljoniem eiro vairāk nekā gadu iepriekš – kopā 23 miljoni eiro. Viena no lielākajām juridiskām personām izmaksātajām atlīdzībām pērn pārsniegusi 1,8 miljonus eiro.

Viena no aizvadītā gada lielākajām atlīdzībām juridisko personu segmentā – vairāk nekā 1,8 miljoni eiro – izmaksāta elektromateriālu tirdzniecības uzņēmumam “SLO Latvia” pēc ugunsgrēka noliktavas telpās.

“Par laimi konkrētais uzņēmums bija rīkojies atbildīgi pret uzņēmējdarbību, apdrošinot gan preci, gan pašu ēku un arī ar uzņēmējdarbības pārtraukumu saistītās izmaksas. Mūsu darbs bija būt kopā ar klientu no pirmā tālruņa zvana, kad saņēmām ziņu par ugunsgrēka faktu, līdz reālai biznesa atjaunošanai. Šādi gadījumi jo īpaši apliecina nepieciešamību juridiskā sektora klientiem piedāvāt individuālu pieeju, iedziļinoties katra uzņēmuma specifikā un vajadzībās,” stāsta Mārtiņš Rozentāls, BALTA Korporatīvā segmenta pārdošanas direktors, norādot, ka pat tad, ja uzņēmējdarbības apjoms ir neliels, būtiski par apdrošināšanas segumu domāt jau laikus, iekļaujot tajā visus uzņēmējdarbības nepārtrauktībai būtiskos aspektus.

Mārtiņš Rozentāls uzsver klienta un apdrošinātāja sadarbības būtisko lomu, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu uzņēmējdarbību gadījumos, kad tā negaidītu iemeslu dēļ pārtraukta. Piemēram, saņemot informāciju par nopietnu ugunsnelaimes gadījumu īpašumā, apdrošinātājs apseko notikuma vietu, izveido operatīvo aktivitāšu plānu ēkas un uzņēmējdarbības atjaunošanai, organizē un apmaksā tehnisko ekspertīzi, lai noskaidrotu nelaimes gadījuma iemeslu, apmaksā tīrīšanas, projektēšanas un tāmēšanas darbus, nodrošina bojāto preču pārvešanu, piedalās cenu aptaujās, projektēšanas un būvniecības konsultēšanā, sniedz atbalstu uzņēmējdarbības pārorientēšanas plānošanā.

“Uzņēmumu apdrošināšanas vajadzības ir dažādas, tomēr tiem visiem ir vienojošs faktors – neatkarīgi no darbības veida vai apjoma uzņēmuma vadītājam ir jābūt pārliecībai, ka bizness ir finansiāli pasargāts no negaidītiem un nereti arī neiedomājamiem riskiem. Apdrošinātājam ir jābūt kopā ar klientiem visdažādākajās situācijās – reizēm arī tādās, kur zaudējumi ir tik lieli, ka bizness šķietami “jābūvē” no jauna. It visos gadījumos jārīkojas ātri, lai operatīvi izmaksātu apdrošināšanas atlīdzību,” norāda Mārtiņš Rozentāls.

Automatizētie procesi un ātrāka izmaksu sistēma 2018. gadā BALTA ļāvusi administrēt vairāk nekā 200 000 atlīdzības pieteikumu. Iestājoties apdrošināšanas gadījumam, apdrošinātājs ir pieejams jebkurā diennakts laikā, iesaistoties risinājumu meklējumos, veicot avansa atlīdzības izmaksas un organizējot ātras ekspertīzes.

“2019. gadā īpaši domāsim par mazo un vidējo uzņēmumu segmenta uzrunāšanu un izglītošanu, jo tas ir salīdzinoši vāji pasargāts no neparedzētiem gadījumiem. Lielākā daļa uzņēmumu apdrošina autotransportu, tāpat arī Latvijas darba tirgū, kur it visiem svarīga darbinieku piesaiste un noturēšana, veselības un nelaimes gadījumu apdrošināšana tiek uztverta pašsaprotami. Taču redzam, ka mazo un vidējo uzņēmumu segmentā pagaidām nepietiekami novērtē izmaksas, kas saistītas ar īpašumu, civiltiesisko atbildību un jo īpaši uzņēmējdarbības pārtraukumu,” rezumē Mārtiņš Rozentāls.

Par apdrošināšanas sabiedrību BALTA

Saskaņā ar BALTA veikto aprēķinu, kas balstīts uz FKTK datiem, BALTA ir nedzīvības apdrošināšanas tirgus līderis Latvijā. 2018. gadā uzņēmuma parakstīto prēmiju apjoms bija 104,7 miljoni eiro. Latvijas iedzīvotāji 16 gadus novērtējuši BALTA kā godīgāko apdrošinātāju, liecina LETA un SKDS veiktā aptauja. BALTA ietilpst PZU grupā, kas ir viens no līderiem Centrālās un Austrumeiropas apdrošināšanas tirgū. PZU ir uzņēmums ar 200 gadus ilgu pieredzi apdrošināšanā un lepojas ar vairāk nekā 22 miljonu klientu uzticību Polijā. 2018. gadā PZU grupas parakstīto prēmiju apjoms sasniedza 5,5 miljardus eiro. Plašāka informācija internetā http://www.pzu.pl/relacje-inwestorskie.

Papildu informācija:
Līna Lisnere
AAS BALTA
komunikācijas vadītāja
Tel.: +371 26 40 10 41
E-pasts: lina.lisnere@balta.lv

Nadīna Erdmane
Deep White
projektu vadītāja
Tel.: +371 26 20 16 66
E-pasts: nadina@deepwhite.lv

назад

Связаться с нами

Найди центр обслуживания или автосервис
  • КАРТА СПИСОК

    Свяжитесь с нами через WhatsApp в будние дни с 8:00 до 18:00.

    Нажмите здесь или добавьте номер телефона +371 275 222 75 к своим контактам.

    Если случилось дорожное происшествие, вызовите помощь на дороге, нажав здесь.
    Так же помощь на дороге вы по-прежнему можете вызвать, позвонив по телефону 675 333 75.

    *Убедитесь, что в вашем полисе KASKO включен риск «Помощь на дороге».