BALTA izaugsme 2019. gada trijos ceturkšņos sasniedz 12%

16.12.2019

Apdrošināšanas akciju sabiedrība BALTA (PZU grupa) šī gada deviņos mēnešos saglabājusi līderpozīcijas Latvijas nedzīvības apdrošināšanas tirgū, uzņēmuma bruto parakstīto prēmiju apjomam pieaugot par teju 12% un sasniedzot 87,99 miljonus eiro*. Apdrošināšanas sabiedrības peļņa šajā periodā bija 10,1 miljons eiro.

“Kopumā apdrošinātāji par pēdējo pāris gadu izaugsmi var būt gandarīti, jo nozare kopumā beidzot atgūst krīzes gados zaudēto. Pēdējos gados tirgus izaugsme mērāma ar divciparu skaitli, tomēr pēc šī gada trešā ceturkšņa Latvijas apdrošināšanas tirgus izaugsme ir 7,9%, un gada beigās šis temps piebremzē. Tāpēc esam jo īpaši gandarīti, ka spēcīgās konkurences apstākļos mūsu komandas sniegums, fokuss uz klienta ērtību nodrošināšanu, kā arī darbs pie produktu attīstības ļāvis saglabāt Latvijas nedzīvības apdrošināšanas tirgus līderpozīciju,” stāsta Īans Kenedijs (Iain Kennedy), BALTA valdes priekšsēdētājs.

Šī gada pirmajos deviņos mēnešos BALTA bruto izmaksāto atlīdzību apjoms sasniedzis 77,5 miljonus eiro (par 104% vairāk nekā gadu iepriekš), ko sekmējis gan uzņēmuma darbības apjoma pieaugums, gan līdz šim Baltijas apdrošināšanas vēsturē lielākās atlīdzības izmaksa.

“Atlīdzība 36,9 miljonu eiro apmērā, ko BALTA izmaksāja īpašuma apdrošināšanā Latvijas bezvadu datortīkla iekārtu izstrādātājam un ražotājam SIA “Mikrotīkls” par pērnā gada augustā ugunsgrēkā nopostīto noliktavas ēku un preci tajā, viennozīmīgi ir bezprecedenta gadījums Latvijas apdrošināšanas tirgū – līdz šim nebijusi pieredze gan BALTA kā tirgus līderim, gan visai Latvijas apdrošināšanas nozarei. Šis atlīdzības gadījums, pirmkārt, liks daudziem uzņēmumiem pārvērtēt apdrošināšanas lomu biznesa darbības un ilgtspējas nodrošināšanā. Tāpat paredzams, ka šī atlīdzība lielā mērā mainīs Latvijas apdrošināšanas tirgu, arī pie mums veicinot praksi, ka juridiskajā segmentā apdrošinātājs ir ne tikai pakalpojuma pārdevējs, bet arvien biežāk ar savu ekspertīzi un zināšanām arī drošības standartu virzītājspēks,” norāda Ī. Kenedijs.

Vienlaikus šogad BALTA audzējusi klientu skaitu un darbības apjomu arī privātpersonu segmentā.

“Ļoti būtiski ir tas, ka mēs redzam – tirgū ir dzīvība. Proti, aug gan klientu skaits, gan arī esošie klienti iegādājās vairāk produktu. Tas saistāms ar to, ka, pieaugot labklājībai, aug arī cilvēku vēlme pēc lielākas stabilitātes. Patlaban BALTA piedāvā 37 veidu produktus, kas, mūsuprāt, nodrošina tirgus vajadzības un ir tik daudz kā nekad agrāk. Vienlaikus redzam, ka nozarei arvien saglabājas augsts potenciāls, jo, piemēram, privātpersonu īpašuma tirgū joprojām aptuveni divas trešdaļas mājokļu nav apdrošināti. Tāpēc viens no mūsu mērķiem ir kļūt klientiem arvien pieejamākiem un saprotamākiem. Šoruden kopā ar mūsu partneri “Tele2” jau esam īstenojuši apdrošināšanas tirgū līdz šim nebijušu produktu “Mobilais KASKO”, bet jau pavisam drīz klientu sadarbību ar mums daudz ērtāku padarīs BALTA mobilā lietotne,” Latvijas nedzīvības apdrošināšanas tirgus līdera tuvākās nākotnes plānus iezīmē Īans Kenedijs.

* Pirms OCTA atskaitījumiem.

Par apdrošināšanas sabiedrību BALTA

Saskaņā ar BALTA veikto aprēķinu, kas balstīts uz FKTK datiem, BALTA ir nedzīvības apdrošināšanas tirgus līderis Latvijā. 2018. gadā uzņēmuma parakstīto prēmiju apjoms bija 104,7 miljoni eiro. Latvijas iedzīvotāji 16 gadus novērtējuši BALTA kā godīgāko apdrošinātāju, liecina LETA un SKDS veiktā aptauja. BALTA ietilpst PZU grupā, kas ir viens no līderiem Centrālās un Austrumeiropas apdrošināšanas tirgū. PZU ir uzņēmums ar 200 gadus ilgu pieredzi apdrošināšanā un lepojas ar vairāk nekā 22 miljonu klientu uzticību Polijā. 2018. gadā PZU grupas parakstīto prēmiju apjoms sasniedza 5,5 miljardus eiro. Plašāka informācija internetā http://www.pzu.pl/relacje-inwestorskie.

Papildu informācija:

Līna Lisnere
AAS BALTA
komunikācijas vadītāja
Tel.: +371 26 40 10 41
E-pasts: lina.lisnere@balta.lv

Nadīna Erdmane
Deep White
projektu vadītāja
Tel.: +371 26 20 16 66
E-pasts: nadina@deepwhite.lv

назад

Связаться с нами

Найди центр обслуживания или автосервис
  • КАРТА СПИСОК

    Свяжитесь с нами через WhatsApp в будние дни с 8:00 до 18:00.

    Нажмите здесь или добавьте номер телефона +371 275 222 75 к своим контактам.

    Если случилось дорожное происшествие, вызовите помощь на дороге, нажав здесь.
    Так же помощь на дороге вы по-прежнему можете вызвать, позвонив по телефону 675 333 75.

    *Убедитесь, что в вашем полисе KASKO включен риск «Помощь на дороге».