BALTA 2019. gadu noslēdz ar uzņēmuma vēsturē lielāko bruto parakstīto prēmiju apjomu un izmaksā Baltijas apdrošināšanas vēsturē lielāko atlīdzību

02.03.2020

Latvijas vadošā nedzīvības apdrošināšanas sabiedrība BALTA (PZU grupa) aizvadīto gadu noslēgusi ar uzņēmuma vēsturē lielāko bruto parakstīto prēmiju apjomu – 114,3 miljoniem eiro, kas ir par 9% vairāk nekā gadu iepriekš. Uzņēmums strādājis ar peļņu 13,7 miljonu eiro* apmērā. Turklāt 2019. gads bijis nozīmīgs ar faktu, ka BALTA administrējusi un izmaksājusi lielāko atlīdzību, kāda jebkad reģistrēta kādai no Baltijā reģistrētām apdrošināšanas sabiedrībām.

“2019. gads BALTA komandai bijis ievērojamiem sasniegumiem un spilgtiem notikumiem bagāts. Ar mērķtiecīgu darbu mums izdevies turpināt audzēt klientu skaitu – pērn tā pieaugums mērāms 4% apmērā. Turpinājām vērst uzmanību uz to, lai klientiem piedāvātu vienkāršus risinājumus, tajā skaitā ieviešot jaunus produktus, piemēram, Mobilo KASKO kopā ar partneri Tele2. Tāpat aktīvi strādājām, lai padarītu vienkāršāku un ērtāku atlīdzību procesu, izstrādājot mobilo lietotni, ar kuru klientus iepazīstinājām šī gada sākumā un kas piedāvā apdrošināšanas tirgū plašāko funkcionalitāti,” stāsta Īans Kenedijs (Iain Kennedy), BALTA valdes priekšsēdētājs.

Saskaņā ar Latvijas Apdrošinātāju asociācijas (LAA) datiem 2019. gadā BALTA tirgus daļa nedzīvības un dzīvības (veselības un nelaimes gadījumu) apdrošināšanas tirgū sasniegusi 26,4% salīdzinājumā ar 25,8% 2018. gadā. BALTA pagājušajā gadā apkalpojusi vairāk nekā 300 tūkstošus privātpersonu un teju 33 tūkstošus juridisko personu.

“Pagājušais gads ir nozīmīgs ne tikai finansiālo rezultātu dēļ. Tas ir arī gads, kad noslēdzām Baltijas apdrošināšanas vēsturē līdz šim nebijušu atlīdzības lietu, izmaksājot teju 37 miljonus eiro īpašuma apdrošināšanā. Gan šī atlīdzība par 2018. gada negadījumu, gan pagājušajā gadā izmaksāto atlīdzību apjomi apliecina, ka pildām savu klientiem doto solījumu – esam līdzās brīžos, kad tiem nepieciešama mūsu palīdzība,” norāda Ī. Kenedijs, atzīmējot, ka saskaņā ar LETA un SKDS veikto aptauju Latvijas iedzīvotāji jau 16 gadus novērtējuši BALTA kā godīgāko apdrošinātāju.

Neskatoties uz to, ka SIA “Mikrotīkls” izmaksātā rekordlielā atlīdzība attiecināma uz 2018. gadu, arī 2019. gadā turpinājis pieaugt BALTA neto piekritušo atlīdzību apjoms, sasniedzot teju 61,5 miljonus eiro, kas ir par 5% vairāk nekā 2018. gadā. Ik darbdienu BALTA atlīdzību speciālisti saņem un apstrādā teju 1000 atlīdzību pieteikumu, no kuriem ap 700 ir veselības apdrošināšanā.

Pagājušajā gadā BALTA izdevies audzēt pārdošanas apjomus gandrīz visos svarīgākajos produktu veidos – īpašuma apdrošināšanas portfelis pieaudzis par 20%, nelaimes gadījumu apdrošināšana – 17%, veselības apdrošināšana – 12%, savukārt KASKO un OCTA – attiecīgi par 5% un 4%.

“Lai gan saskaņā ar LAA datiem pagājušajā gadā mums izdevās augt 2,6 procentpunktus straujāk par nedzīvības un dzīvības (veselības un nelaimes gadījumu) apdrošināšanas tirgu, redzam, ka tirgus izaugsme palēninās; jo īpaši kritums vērojams transportlīdzekļu apdrošināšanas produktos. Klientu prasības turpina pieaugt, savukārt apdrošinātāji savā starpā asi konkurē gan ar cenām, gan ar produktu piedāvājumu. Redzam, ka mums būs arvien jāturpina pilnveidot klientu pieredzi, lai saglabātu savu tirgus līdera pozīciju. Mūsu vērtīgākais resurss ir teju 600 cilvēku liela profesionāļu komanda 42 filiālēs visā Latvijā, un kopā esam noskaņoti turpināt darbu pie produktu attīstības un digitālo risinājumu pilnveidošanas, arvien atvieglojot mūsu klientu ikdienu. Un darīsim to ar augstāko atbildību un godprātīgu attieksmi gan pret klientiem, gan sadarbības partneriem, gan sabiedrību un apkārtējo vidi,” norāda Ī. Kenedijs.

2019. gadā BALTA pirmo reizi uzņēmuma vēsturē Latvijas uzņēmumu “Ilgtspējas indeksā” saņēma augstāko – platīna – apbalvojumu. AON Best Employers Baltics pētījumā BALTA 4. reizi ierindojās starp Baltijas labākajiem darba devējiem. Savukārt Baltijā plašākajā zīmolu un dzīvesstila pētījumā Brand Capital BALTA tika atzīta par mīlētāko un cilvēcīgāko apdrošinātāju, pirmo reizi iekļūstot arī zīmolu kopvērtējuma TOP 50.

* Neauditētie rezultāti par 2019. gadu. Bruto parakstītās prēmijas pirms OCTA atskaitījumiem.

 

Par apdrošināšanas sabiedrību BALTA

Saskaņā ar BALTA veikto aprēķinu, kas balstīts uz FKTK datiem, BALTA ir nedzīvības apdrošināšanas tirgus līderis Latvijā. 2019. gadā uzņēmuma parakstīto prēmiju apjoms bija 114,3 miljoni eiro. Latvijas iedzīvotāji 16 gadus novērtējuši BALTA kā godīgāko apdrošinātāju, liecina LETA un SKDS veiktā aptauja. BALTA ietilpst PZU grupā, kas ir viens no līderiem Centrālās un Austrumeiropas apdrošināšanas tirgū. PZU ir uzņēmums ar 200 gadus ilgu pieredzi apdrošināšanā un lepojas ar vairāk nekā 22 miljonu klientu uzticību Polijā. 2018. gadā PZU grupas parakstīto prēmiju apjoms sasniedza 5,5 miljardus eiro. Plašāka informācija internetā http://www.pzu.pl/relacje-inwestorskie.

назад

Связаться с нами

Найди центр обслуживания или автосервис
  • КАРТА СПИСОК

    Свяжитесь с нами через WhatsApp в будние дни с 8:00 до 18:00.

    Нажмите здесь или добавьте номер телефона +371 275 222 75 к своим контактам.

    Если случилось дорожное происшествие, вызовите помощь на дороге, нажав здесь.
    Так же помощь на дороге вы по-прежнему можете вызвать, позвонив по телефону 675 333 75.

    *Убедитесь, что в вашем полисе KASKO включен риск «Помощь на дороге».