Aktuāla informācija ceļotājiem (atjaunots 13. maijā)

13.05.2020

Ņemot vērā koronavīrusa izplatību, globālas pandēmijas izsludināšanu un noteiktos izceļošanas un ieceļošanas ierobežojumus, aicinām klientus iepazīties ar ceļojumu apdrošināšanas aktuālo informāciju, kas atjaunota 13. maijā.

Iegādājoties polisi, pārbaudiet, vai uz Jūsu izvēlēto galamērķi nepastāv ceļojumu ierobežojumi vai aizliegumi ieceļošanai. Aktuālajai informācijai iespējams sekot līdzi Ārlietu ministrijas mājaslapā https://www.mfa.gov.lv/aktualitates

Ar koronavīrusu saistītie medicīniskie un repatriācijas izdevumi

Saskaņā ar ceļojumu apdrošināšanas noteikumiem ar koronavīrusu saslimušo ārstēšanu un repatriāciju  BALTA neapmaksā. Atbilstoši Pasaules veselības organizācijas vadlīnijām ārstēšanās izdevumi tiek apmaksāti no attiecīgās valsts budžeta līdzekļiem, nodrošinot sabiedrības aizsardzības pasākumus infekcijas atklāšanai, identificēšanai, ziņošanai, kontaktpersonu identificēšanai, medicīniskai novērošanai un infekcijas kontroles pasākumiem ārstniecības iestādēs.

Atrodoties ārvalstīs, BALTA klientiem segs visus polisē noteiktos riskus, kas nav saistīti ar koronavīrusu vai “force majeure” (t.sk. īpašiem valsts aizlieguma aktiem). Praksē tas nozīmē sekojošo: piemēram, ja ceļotājs Itālijā cietis ceļu satiksmes negadījumā, nozaudējis dokumentus vai viņam nepieciešama apendicīta operācija, apdrošinātājs atlīdzinās šos zaudējumus neatkarīgi no koronavīrusa pandēmijas situācijas valstī.

Ceļojuma atcelšana, pārtraukšana un citi izdevumi

Ceļojuma atcelšanas, kā arī transporta vai uzturēšanās papildu izdevumi, kas saistīti ar ceļojuma pārtraukšanu vai atrašanos karantīnā, saskaņā ar apdrošināšanas noteikumiem netiek segti.

Lidsabiedrības vai tūrfirmas lēmums atcelt lidojumu koronavīrusa dēļ, paša ceļotāja lēmums atcelt ceļojumu iespējamas saslimšanas riska vai karantīnas dēļ, kā arī valstiski noteikti ceļošanas aizliegumi atbilstoši polises noteikumiem nav apdrošināšanas gadījums un netiek atlīdzināts – šādā gadījumā par iespēju saņemt kompensāciju jāinteresējas pie pakalpojuma sniedzējiem.

Izdevumi, kas saistīti ar koncerta vai konferences atcelšanu

BALTA apmaksā ar koncerta vai konferences atcelšanu saistītās izmaksas gadījumos, ja pasākums tika atcelts brīdī, kad tā norises valstī (vai ar ceļojuma plānu saistītā valstī, tajā skaitā Latvijā) nebija spēkā īpašie valsts aizlieguma akti (“force majeure”), kā arī ar nosacījumu, ka polise iegādāta vismaz 5 dienas pirms ceļojuma sākuma un risks nav iestājies polises pirkšanas brīdī.  

Ja iegādātās ceļojumu apdrošināšanas polises darbība pilnībā vai daļēji attiecas uz laika periodu no 12. maija līdz 9. jūnijam

 Saistībā ar iegādātām ceļojumu apdrošināšanas polisēm, kuru ceļojuma sākuma datums ir laika posmā no š.g. 13. maija līdz 9. jūnijam, ceļojums konkrētajā galamērķi līdz ar valsts noteiktajiem ceļošanas aizliegumiem var būt atcelts. Šādā gadījumā AAS BALTA anulēs iegādāto ceļojumu apdrošināšanas polisi un atmaksās iemaksāto prēmiju, ja par šādu gadījumu Jūs informēsiet BALTA līdz ceļojumu sākuma datumam.

Lai saņemtu atmaksu par jau iegādātu ceļojumu apdrošināšanas polisi, kuru nebūs iespējams pilnībā izmantot, lūdzam sūtīt aizpildītu pieteikumu uz info@balta.lv.

Aicinām klientus ar atbildību izturēties pret savu un līdzcilvēku veselību. Jāpievērš uzmanība, ka ceļotājiem jāseko vietējās valsts noteikumiem un situācijai, lai mazinātu iespējamos riskus un vajadzības gadījumā saņemtu nepieciešamo palīdzību.

назад

Связаться с нами

Найди центр обслуживания или автосервис
  • КАРТА СПИСОК

    Свяжитесь с нами через WhatsApp в будние дни с 8:00 до 18:00.

    Нажмите здесь или добавьте номер телефона +371 275 222 75 к своим контактам.

    Если случилось дорожное происшествие, вызовите помощь на дороге, нажав здесь.
    Так же помощь на дороге вы по-прежнему можете вызвать, позвонив по телефону 675 333 75.

    *Убедитесь, что в вашем полисе KASKO включен риск «Помощь на дороге».