BALTA aicina pārbaudīt zināšanas par drošību un saņemt bezmaksas apdrošināšanu bērniem uz vasaru

15.05.2020

 

Kā liecina apdrošināšanas sabiedrības BALTA (PZU grupa) dati, vasaras mēneši ik gadu ir laiks, kad strauji pieaug atlīdzību pieteikumu skaits saistībā ar traumām, ko guvuši bērni. Pērn atlīdzībās bērnu vecākiem vasaras mēnešos par šādiem negadījumiem izmaksāti teju 50 000 eiro, bet kopā gada griezumā – vairāk nekā 120 000 eiro. Apdrošinātājs aicina vecākus kopā ar skolas vecuma bērniem pārbaudīt savas zināšanas drošības jautājumos, aizpildot izglītojošu testu, kas tapis sadarbībā ar Valsts policiju, Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) un “Centrs Dardedze”. Visi, kuri to būs aizpildījuši, varēs pieteikties bezmaksas nelaimes gadījumu apdrošināšanai bērnam uz vasaras mēnešiem.

 

Kā norāda apdrošināšanas sabiedrībā BALTA, nelaimes gadījumu skaitam, kuros iesaistīti bērni, ik gadu ir tendence pieaugt: salīdzinot ar 2018. gadu, pērn apdrošinātāja saņemto atlīdzību pieteikumu skaits audzis par trešo daļu. Galvenokārt bērni savainojas, sportojot vai uzturoties bērnu rotaļlaukumos, taču nereti – arī paslīdot vai paklūpot mājās, krītot, sasitoties, applaucējoties, gūstot dzīvnieku kodumus vai skrāpējumus. Skrituļslidas, šūpoles, batuts vai skrejritenis no līksmas izklaides var kļūt par ļoti sāpīgu pieredzi gan mazajam – fiziski, gan vecākiem – emocionāli un finansiāli.  

 

“Protams, nevajag aizliegt bērniem būt bērniem. Kāpt kokos, skraidīt kopā ar draugiem, vizināties ar riteni, peldēties – vasarā tas viss ir pašsaprotami. Bērniem ir svarīgi izzināt pasauli un piedzīvot jaunas pieredzes. Tomēr, ikdienā strādājot ar atlīdzību pieteikumiem, kas saistīti ar bērnu traumām, mēs redzam, ka šīs pieredzes nereti mēdz būt ļoti sāpīgas bērnam un finansiāli dārgas vecākiem. Tāpēc vasaras gaidās mēs vēlamies īpaši uzrunāt vecākus vēlreiz pārspriest drošas uzvedības pamatprincipus ar saviem bērniem. Izglītojošs tests, kas tapis sadarbībā ar Valsts policiju, CSDD un “Centrs Dardedze”, ir noderīgs līdzeklis, lai atsvaidzinātu gan savas, gan bērnu zināšanas,” stāsta BALTA Personu apdrošināšanas produktu vadītāja un risku parakstītāja Ludmila Ščegoļeva.

 

Visi vecāki, kas kopā ar bērniem aizpildīs testu, atbildot uz dažādiem jautājumiem par drošību uz ceļa, mājās, internetā un saskarē ar citiem cilvēkiem, varēs pieteikties noderīgai dāvanai - nelaimes gadījumu apdrošināšanai skolas vecuma bērnam visai vasarai.

 

Traumu riska nopietnību uzskatāmi parāda arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) dati: vasaras brīvlaikā ik mēnesi mediķi pie bērniem un pusaudžiem dodas par 200–300 reižu vairāk nekā ziemā un rudenī. Lai gan visbiežāk traumas tiek gūtas sadzīviskās situācijās, nereti – mājās, vasarā pieaug arī ceļu satiksmes negadījumos ievainoto bērnu skaits: saskaņā ar CSDD datiem no 2019. gadā ceļu satiksmes negadījumos traumas guvušajiem 452 bērniem gandrīz trešā daļa cietuši laika posmā no jūnija līdz septembrim. Līdz 12 gadu vecumam bērni lielākoties cieš kā pasažieri, bet 12–14 gadu vecumā negadījumi visbiežāk saistīti ar velosipēda vadīšanu. Pērn šajā vecuma grupā CSDD reģistrēti 53 šādi negadījumi. BALTA saņēmusi vairāk – pat 64 pieteikumus – par negadījumiem, kas saistīti ar velosipēda vadīšanu. 

 

Ludmila Ščegoļeva uzsver, ka apdrošināšana nepasargā bērnus no traumu riska, bet tā sniedz finansiālu atbalstu situācijās, kad traumas rezultātā vecākiem rodas papildu izmaksas. “No daudziem nelaimes gadījumiem ir iespējams izvairīties ar preventīvām darbībām – pārrunājot ceļu satiksmes noteikumus, pārliecinoties, ka bērnam ir atstarotājs, atgādinot, kāda rīcība ir vai nav pieļaujama sporta zālē vai bērnu rotaļlaukumos. Tomēr, ja nelaimes gadījums jau ir noticis, tas visbiežāk nozīmē maksas pakalpojumu medicīnu. Papildus tam nāk klāt arī izdevumi par medikamentu iegādi un rehabilitācijas pakalpojumiem (masāža, vingrošana, fizioterapeita pakalpojumi u. c.), kas ir sevišķi nozīmīgi, lai atjaunotu kustību funkcionalitāti pēc ģipša imobilizācijas. Tāpat arī nopietnāku traumu gadījumā nereti vienam no vecākiem jāņem slimības lapa vai jāmeklē aukle bērna pieskatīšanai, tāpēc apdrošināšana palīdzēs vecākiem saņemt pienācīgu finansiālo palīdzību šādos gadījumos,” norāda L. Ščegoļeva.

 

BALTA dati liecina, ka pieaugošas traumatisma tendences bērnu vidū vērojamas visās vecuma grupās, tomēr visbiežāk traumas gūst 12–14 gadu veci bērni. Lielākoties – 67% gadījumu – ar atlīdzību pieteikumiem pie apdrošinātāja vēršas zēnu vecāki.

 

“Lai gan no traumām nav pasargāts neviens, biežāk redzam ķibelēs iekuļamies zēnus, kuri skolas vecumā ir ļoti aktīvi, ar lielu devu enerģijas, turklāt biežāk uzspēlē basketbolu, futbolu vai citas sporta laukumā pieejamās aktivitātes. Lielākās izmaksas parasti saistītas ar sarežģītu kaulu lūzumu ārstēšanu, kas nepieciešama pēc neveiksmīgiem kritieniem spēļu laukumos, batutos un piepūšamajās atrakcijās, kā arī sporta nodarbībās gūtām traumām,” norāda L. Ščegoļeva.

 

BALTA kopā ar Valsts policiju, CSDD un “Centrs Dardedze” aicina visus uz drošu vasaru! Lai tai labāk sagatavotos, savas zināšanas iespējams pārbaudīt, aizpildot izglītojošu testu šeit: https://www.balta.lv/lv/drosavasara/tests


 

Par apdrošināšanas sabiedrību BALTA

Saskaņā ar BALTA veikto aprēķinu, kas balstīts uz FKTK datiem, BALTA ir nedzīvības apdrošināšanas tirgus līderis Latvijā. 2019. gadā uzņēmuma parakstīto prēmiju apjoms bija 114,3 miljoni eiro. Latvijas iedzīvotāji 16 gadus novērtējuši BALTA kā godīgāko apdrošinātāju, liecina LETA un SKDS veiktā aptauja. BALTA ietilpst PZU grupā, kas ir viens no līderiem Centrālās un Austrumeiropas apdrošināšanas tirgū. PZU ir uzņēmums ar 200 gadus ilgu pieredzi apdrošināšanā un lepojas ar vairāk nekā 22 miljonu klientu uzticību Polijā. 2018. gadā PZU grupas parakstīto prēmiju apjoms sasniedza 5,5 miljardus eiro. Plašāka informācija internetā http://www.pzu.pl/relacje-inwestorskie.

 

Papildu informācija:

Līna Lisnere
AAS BALTA
komunikācijas vadītāja
Tel.: +371 26 40 10 41
E-pasts: lina.lisnere@balta.lv

Nadīna Erdmane
Deep White
projektu vadītāja
Tel.: +371 26 20 16 66
E-pasts: nadina@deepwhite.lv

 

 

 

назад

Связаться с нами

Найди центр обслуживания или автосервис
  • КАРТА СПИСОК

    Свяжитесь с нами через WhatsApp в будние дни с 8:00 до 18:00.

    Нажмите здесь или добавьте номер телефона +371 275 222 75 к своим контактам.

    Помощь на дороге

    Мы окажем помощь, если Вашему автомобилю потребуется техническая помощь в дороге или эвакуации.
    Если случилось дорожное происшествие, вызовите помощь на дороге, нажав здесь.
    Так же помощь на дороге вы по-прежнему можете вызвать, позвонив по телефону 675 333 75.

    Помощь дома

    Окажем поддержку в экстренных ситуациях! Вызовите «Помощь на дому», чтобы получить помощь сертифицированных мастеров.
    Если случилось происшествие, вызовите помощь позвонив по телефону 675 333 75.

    Для путешествующих за границей

    Мы окажем поддержку, если Вам потребуется организовать медицинскую помощь или репатриацию во время поездки.
    Если случилось происшествие, вызовите помощь позвонив по телефону 675 001 74.