BALTA: šoziem uz slidenām ielām gūto traumu skaits ir četrkāršojies

26.01.2022

Šoziem Latvijā salīdzinoši bieži esam novērojuši krasas temperatūras svārstības, kas izraisa apledojumu un neizbēgami padara bīstamāku ceļu segumu gan autovadītājiem, gan kājāmgājējiem. Kā liecina apdrošināšanas sabiedrības BALTA (PZU grupa) novērojumi, ziemas mēnešos no iedzīvotājiem saņemts sevišķi daudz atlīdzības pieteikumu par lūzumiem, mežģījumiem un sastiepumiem – traumām, kas gūtas, krītot uz slidenām ietvēm. Kopumā nepilnu divu mēnešu laikā atlīdzību summa par šāda veida traumām jau ir pārsniegusi 40 000 eiro.

Laikā no 1. decembra līdz 25. janvārim, tātad vien nepilnu divu mēnešu laikā, krītot uz slideniem ceļiem un ietvēm, traumas guvuši un nelaimes gadījumu apdrošināšanas atlīdzības pieteikumu BALTA iesnieguši jau 214 cilvēki. Salīdzinājumam – pērn tādā pašā laika posmā tie bija tikai 52 pieteikumi.

Saskaņā ar apdrošinātāja statistiku ziemas periodā gūtās traumas parasti izmaksā divreiz vairāk. Lielākā šoziem izmaksātā atlīdzība bijusi par potītes lūzumu, sasniedzot 1150 eiro. Jāņem vērā, ka pēc tāda veida lūzumiem seko ilgstoša rehabilitācija, kuras izmaksas sedz apdrošinātājs, ja apdrošināšanas polisē ir iekļauts medicīnisko izdevumu risks.

“Gūto traumu daudzumu būtiski ietekmē laikapstākļi. Bieži vien pat nedēļas ietvaros piedzīvojam bargu salu un pamatīgu atkusni, tāpēc ielas, sevišķi ietves, mēdz būt ļoti slidenas. To atspoguļo arī nelaimes gadījumu apdrošināšanas atlīdzības pieteikumu statistika: salīdzinājumā ar līdzīgu laika periodu pagājušajā gadā uz slidenām ielām gūto traumu skaits jau četrkāršojies un būtiski pieaudzis arī izmaksāto atlīdzību apjoms. Traumas, ko cilvēki gūst, krītot uz ielām, mēdz būt ļoti nepatīkamas – tie ir lūzumi, mežģījumi, sastiepumi, kuru ārstēšana prasa dažādas diagnostikas procedūras un ārstu uzraudzību. Pārvietošanās pa slidenu ietvi var izmaksāt visai dārgi, tāpēc aicinām visus būt īpaši piesardzīgiem,” saka BALTA Personu produktu vadītāja un risku parakstītāja Ludmila Ščegoļeva.

Kā rāda atlīdzību pieteikumi, šogad īpaši bieži tiek traumētas rokas – par augšdelma vai apakšdelma lūzumiem un mežģījumiem iesniegts visvairāk pieteikumu, un roku lūzumi un mežģījumi vispār ir otrais izplatītākais traumu veids aiz sasitumiem un saišu sastiepumiem. Tāpat uz slidenām ielām cilvēki guvuši potīšu un kāju lūzumus, meniska bojājumus, lūzumus un mežģījumus plecu joslā, ribu un krūšu kaula lūzumus, dažādas brūces, galvas smadzeņu satricinājumu, deguna lūzumus, arī zobu traumas.

Lai pasargātu sevi no šāda veida traumām, apdrošinātājs iesaka rūpīgi izvēlēties apavus atbilstoši laikapstākļiem, pievērst uzmanību ietvju un ceļu stāvoklim, kā arī pārvietoties bez steigas. Arī ir vērts jau savlaicīgi padomāt par nelaimes gadījumu apdrošināšanas iegādi, lai brīdī, ja tomēr nelaimes gadījums ir piemeklējis, veselības atgūšana negultos tikai uz paša pleciem un būtu papildu finansiāls atspaids.

Par apdrošināšanas sabiedrību BALTA

Saskaņā ar BALTA veikto aprēķinu, kas balstīts uz FKTK datiem, BALTA ir nedzīvības apdrošināšanas tirgus līderis Latvijā. 2020. gadā uzņēmuma parakstīto prēmiju apjoms bija 107,3 miljoni eiro. Latvijas iedzīvotāji 18 gadus novērtējuši BALTA kā godīgāko apdrošinātāju, liecina LETA un SKDS veiktā aptauja. BALTA ietilpst PZU grupā, kas ir viens no līderiem Centrālās un Austrumeiropas apdrošināšanas tirgū. PZU ir uzņēmums ar 200 gadus ilgu pieredzi apdrošināšanā un lepojas ar vairāk nekā 22 miljonu klientu uzticību piecās valstīs. 2020. gadā PZU grupas parakstīto prēmiju apjoms sasniedza 5,33 miljardus eiro. Plašāka informācija internetā www.balta.lv un www.pzu.pl/relacje-inwestorskie.

Papildu informācija:

Līna Barkovska

AAS BALTA

komunikācijas vadītāja

Tel. +371 26 40 10 41

E-pasts: lina.barkovska@balta.lv

 

Janīna Biteniece

Deep White

projektu vadītāja

Tel. +371 26 70 63 61

E-pasts: janina@deepwhite.lv

назад

Связаться с нами

Найди центр обслуживания или автосервис
  • КАРТА СПИСОК

    Свяжитесь с нами через WhatsApp в будние дни с 8:00 до 18:00.

    Нажмите здесь или добавьте номер телефона +371 275 222 75 к своим контактам.

    Помощь на дороге

    Мы окажем помощь, если Вашему автомобилю потребуется техническая помощь в дороге или эвакуации.
    Если случилось дорожное происшествие, вызовите помощь на дороге, нажав здесь.
    Так же помощь на дороге вы по-прежнему можете вызвать, позвонив по телефону 675 333 75.

    Помощь дома

    Окажем поддержку в экстренных ситуациях! Вызовите «Помощь на дому», чтобы получить помощь сертифицированных мастеров.
    Если случилось происшествие, вызовите помощь позвонив по телефону 675 333 75.

    Для путешествующих за границей

    Мы окажем поддержку, если Вам потребуется организовать медицинскую помощь или репатриацию во время поездки.
    Если случилось происшествие, вызовите помощь позвонив по телефону 675 001 74.