Visbiežākais risks mājsaimniecībās ir šķidruma un tvaika noplūde

15.04.2016

Apdrošināšanas sabiedrības BALTA (PZU grupa) rīcībā esošie dati liecina, ka pēdējo trīs gadu laikā Vidzemes, Zemgales, Kurzemes un Latgales reģionos saņemti kopumā 1244 atlīdzību pieteikumi par ēku bojājumiem un par tiem BALTA atlīdzībās kopumā izmaksājusi 2 569 027 eiro.

Lielākā daļa no šiem negadījumiem reģionos radušies šķidruma vai tvaika noplūžu (50%), dabas stihiju iedarbību (19%) vai ugunsgrēku (14%) rezultātā. Salīdzinoši mazākais atlīdzību pieteikumu skaits tiek saņemts par īpašumu apzagšanu un tās laikā radītiem ēku bojājumiem (7%) vai īpašumam ļaunprātīgi nodarītiem bojājumiem (4%).

Apdrošinātāja rīcībā esošie dati liecina, ka, lai gan ugunsgrēki nekustamajos īpašumos notiek daudz retāk nekā, piemēram, šķidruma vai tvaika noplūde un dabas stihijas radītie postījumi, tomēr par šī tipa negadījumiem BALTA cietušajiem izmaksā aptuveni desmit reizes lielākas atlīdzību summas. Pēdējo trīs gadu laikā par uguns nelaimēm īpašumos BALTA atlīdzībās izmaksā vidēji 10 664 eiro par gadījumu, kamēr vidējais zaudējumu apmērs par šķidruma vai tvaika noplūdi ir 1107 eiro, bet vidējā atlīdzību izmaksa par dabas stihiju postījumu radītajiem zaudējumiem - 540 eiro.

„BALTA reģionu filiālēs jauni atlīdzību pieteikumi, kas saistīti ar īpašuma apdrošināšanu, tiek saņemti teju katru dienu. Lai gan liela daļa no pieteikumiem tiek saņemti par mazākas smaguma pakāpes negadījumiem īpašumā, kad cietusi ir tikai viena telpa vai tās daļa, nereti klientiem nākas piedzīvot pavisam smagus negadījumus, kuru cēlonis visbiežāk ir ugunsgrēks. Ēkas atjaunošana var aizņemt arī gadu, kura laikā klientam ir kaut kur jādzīvo, tāpēc, apzinoties potenciālās neērtības šādās situācijās, mēs kā apdrošinātāji sedzam ne tikai ēkas remonta, bet arī mājokļa aizvietošanas izmaksas,” norāda BALTA atlīdzību direktors Ingus Savickis.

Pēdējo trīs gadu laikā BALTA ir atjaunojusi un sniegusi finansiālu atbalstu vairāk nekā simt īpašumiem, kas tika izpostīti ugunsgrēkos. Piemēram, viens no smagākajiem ugunsgrēkiem tika piedzīvots pērn Latgalē, kur kādā šķūnī izcēlās ugunsgrēks. Šajā negadījumā liesmas aptvēra visu šķūni, to pilnībā nodedzinot, kā arī daļēji nodedzinot pirti un dzīvojamo ēku. Šajā negadījumā BALTA par zaudējumiem atlīdzināja 90 820,50 eiro. Tāpat pērn īpaši smags gadījums tika piedzīvots Rīgas reģionā, - nodega ēka, kuras atjaunošanai atlīdzībā tika izmaksāti 98 276 eiro. Kopumā apdrošinātāja dati rāda, ka pēdējo trīs gadu laikā visbiežāk ugunsgrēki īpašumos ir notikuši Latgalē, un par šī tipa negadījumiem īpašumos BALTA atlīdzībās izmaksājusi vidēji 13 014 eiro par vienu gadījumu.

Tāpat dati liecina, ka visbiežāk šķidruma vai tvaika noplūdes īpašumos, kā arī dabas stihiju radītie postījumi tiek piedzīvoti Vidzemē. Pēdējo trīs gadu laikā par šķidruma vai tvaika noplūdes radītiem zaudējumiem BALTA atlīdzībās Vidzemē dzīvojošajiem izmaksājusi vidēji 619 eiro par vienu gadījumu, savukārt par dabas stihiju radītiem postījumiem īpašumos – vidēji 2 140 eiro par gadījumu.

Par apdrošinātāju BALTA

Saskaņā ar BALTA veikto aprēķinu, kas balstīts uz FKTK, Lietuvas Apdrošināšanas uzraudzības komisijas, Igaunijas statistikas departamenta un apdrošinātāju gada pārskatu datiem, BALTA ir nedzīvības apdrošināšanas tirgus līderis Latvijā.
Iedzīvotāju aptaujās iedzīvotāji 13 gadus novērtējuši BALTA kā godīgāko apdrošinātāju, liecina LETA un SKDS veiktā aptauja.
BALTA ietilpst PZU GRUPĀ, kas ir viens no līderiem Centrālās un Austrumeiropas apdrošināšanas tirgū. PZU ir uzņēmums ar 200 gadus ilgu pieredzi apdrošināšanā un Polijā lepojas ar vairāk nekā 16 miljonu klientu uzticību. 2014.gadā PZU GRUPA apdrošināšanas prēmijās parakstīja 3,95 miljardus eiro. Plašāka informācija internetā http://www.pzu.pl/relacje-inwestorskie.

Informācija par reģioniem:

- Kurzeme

- Latgale

- Vidzeme

- Zemgale

Papildu informācija:

Juta Šteinerte
BALTA Korporatīvās komunikācijas vadītāja
Tel.: +371 26 456 444
E-pasts: juta.steinerte@balta.lv

Arita Krūze
„P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības” projektu vadītāja
Tel.:+371 28 337 073
E-pasts: arita.kruze@prae.lv

назад

Связаться с нами

Найди центр обслуживания или автосервис
  • КАРТА СПИСОК

    Свяжитесь с нами через WhatsApp в будние дни с 8:00 до 18:00.

    Нажмите здесь или добавьте номер телефона +371 275 222 75 к своим контактам.

    Если случилось дорожное происшествие, вызовите помощь на дороге, нажав здесь.
    Так же помощь на дороге вы по-прежнему можете вызвать, позвонив по телефону 675 333 75.

    *Убедитесь, что в вашем полисе KASKO включен риск «Помощь на дороге».