Īpaši BALTA stendi atgādinās par ugunsdrošību mājoklī

31.01.2022

Ugunsgrēks ir viens no spēcīgākajiem un postošākajiem draudiem, kas savā ceļā nesaudzē neko. Kā liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) statistika, pērn Latvijā degušas 1952 dzīvojamās mājas – trešā daļa no visiem uguns postītajiem objektiem. Lai atgādinātu iedzīvotājiem par mājokļa drošību un liktu aizdomāties par nepieciešamību pasargāt to no postošām ugunsnelaimēm, apdrošināšanas sabiedrība BALTA (PZU grupa) radījusi īpašas ceļojošas instalācijas – dūmojošus stendus daudzstāvu namu veidolā, kuri no janvāra līdz pat marta beigām būs apskatāmi dažādās Latvijas pilsētās.

Īpašie BALTA stendi izveidoti daudzstāvu namu veidolā, un tajos laiku pa laikam ir redzami dūmi. Līdz marta beigām šie vides objekti tiks izvietoti dažādās Latvijas pilsētās, tostarp Saldū, Ogrē, Ventspilī, Siguldā, Valmierā un Rīgā.

“No desmit lielākajiem BALTA atlīdzību gadījumiem pērn trīs atlīdzības ir par ugunsgrēkos nopostītām dzīvojamām ēkām, un zaudējumi svārstās no 100 līdz 200 tūkstošiem eiro par katru gadījumu. Ceļojošā instalācija, kas dūmo, izmantojot šķidros dūmus, ir spilgts atgādinājums ikvienam, ka nedrīkst paļauties uz naivu cerību, ka “ar mani jau nekas nenotiks”,” stāsta BALTA Privātā īpašuma produktu vadītājs Arnolds Linītis, aicinot pilsētu iedzīvotājus neuztraukties, redzot stendu dūmojot, bet drīzāk aizdomāties par sava mājokļa pasargāšanu no bīstamākā un dārgākā no draudiem – ugunsnelaimes.

BALTA pērn klientiem atlīdzībās par privātīpašumam nodarītajiem zaudējumiem izmaksājusi 4,4 miljonus eiro. Apdrošināšanas nozarē ugunsgrēks ir vispostošākais risks, un katru gadu BALTA saņem arvien vairāk atlīdzību pieteikumu saistībā ar ugunsnelaimēm. 2021. gadā par ugunsgrēka radītajiem postījumiem privātīpašumos BALTA izmaksājusi vairāk nekā 2,1 miljonu eiro, kas ir par 12 % vairāk nekā 2020. gadā.

Apdrošinātāja statistika liecina, ka pēdējos gados ugunsgrēku skaits straujāk pieaug tieši daudzdzīvokļu namos.

Biežākais nelaimes cēlonis ir elektroinstalācijas bojājumu rezultātā izraisīts īssavienojums. Taču, kā norāda apdrošināšanas eksperti, ugunsgrēku cēloņi mēdz būt visdažādākie – gan apkures sistēmu bojājumi, gan vienkārša neuzmanība. Zaudējumus dzīvokļiem nodara arī piedūmojums un applūdināšana, ko izraisa ugunsgrēki un to likvidēšanas darbi kaimiņu mājokļos.

“Katru gadu pieaug ne tikai ugunsgrēku skaits, bet arī izmaksāto atlīdzību apjoms,” stāsta Arnolds Linītis. “Iedzīvotājiem jāņem vērā, ka patlaban darbaspēka nepieejamības, izejmateriālu cenu kāpuma un citu faktoru dēļ notiek strauja būvniecības izmaksu inflācija, kas nozīmē, ka mājokļa atjaunošana pēc nelaimes gadījuma izmaksā krietni dārgāk. Tāpēc klientiem iesakām gan apdrošināt īpašumu, gan pārliecināties, ka izvēlētā apdrošinājuma summa ir pietiekama, lai nelaimes gadījumā īpašumu varētu atjaunot. Noteikti pašiem jāveic arī pats vienkāršākais mājasdarbs – jāpārliecinās, ka mājoklis ir aprīkots ar dūmu detektoru, bet privātmājām jāapseko apkures sistēma un jāveic regulāra tās apkope.”

Par apdrošināšanas sabiedrību BALTA

Saskaņā ar BALTA veikto aprēķinu, kas balstīts uz FKTK datiem, BALTA ir nedzīvības apdrošināšanas tirgus līderis Latvijā. 2020. gadā uzņēmuma parakstīto prēmiju apjoms bija 107,3 miljoni eiro. Latvijas iedzīvotāji 18 gadus novērtējuši BALTA kā godīgāko apdrošinātāju, liecina LETA un SKDS veiktā aptauja. BALTA ietilpst PZU grupā, kas ir viens no līderiem Centrālās un Austrumeiropas apdrošināšanas tirgū. PZU ir uzņēmums ar 200 gadus ilgu pieredzi apdrošināšanā un lepojas ar vairāk nekā 22 miljonu klientu uzticību piecās valstīs. 2020. gadā PZU grupas parakstīto prēmiju apjoms sasniedza 5,33 miljardus eiro. Plašāka informācija internetā www.balta.lv un www.pzu.pl/relacje-inwestorskie.

Papildu informācija:

Līna Barkovska

AAS BALTA

komunikācijas vadītāja

Tel. +371 26 40 10 41

E-pasts: lina.barkovska@balta.lv

 

Janīna Biteniece

Deep White

projektu vadītāja

Tel. +371 26 70 63 61

E-pasts: janina@deepwhite.lv

назад

Связаться с нами

Найди центр обслуживания или автосервис
  • КАРТА СПИСОК

    Свяжитесь с нами через WhatsApp в будние дни с 8:00 до 18:00.

    Нажмите здесь или добавьте номер телефона +371 275 222 75 к своим контактам.

    Помощь на дороге

    Мы окажем помощь, если Вашему автомобилю потребуется техническая помощь в дороге или эвакуации.
    Если случилось дорожное происшествие, вызовите помощь на дороге, нажав здесь.
    Так же помощь на дороге вы по-прежнему можете вызвать, позвонив по телефону 675 333 75.

    Помощь дома

    Окажем поддержку в экстренных ситуациях! Вызовите «Помощь на дому», чтобы получить помощь сертифицированных мастеров.
    Если случилось происшествие, вызовите помощь позвонив по телефону 675 333 75.

    Для путешествующих за границей

    Мы окажем поддержку, если Вам потребуется организовать медицинскую помощь или репатриацию во время поездки.
    Если случилось происшествие, вызовите помощь позвонив по телефону 675 001 74.